Enkelglas
Enkel glas, getrokken glas, dit is te zien aan trekstrepen. Enkel glas was vroeger een veel gebruikt product, maar sinds de komst van dubbel glas is de jaren 70 en 90 wordt het alleen nog gebruikt voor noodreparaties. Enkel glas is in verschillende diktes en maten verkrijgbaar. Door de doorzichtigheid wordt deze veel gebruikt bij interieur inrichters.

Floatglas
Floatglas is gesmolten glas boven op een bad van gesmolten tin gieten. Het glas is lichter dan tin, waardoor het erop blijft drijven. Hierdoor heb je een perfecte onder- en bovenkant van glas. De floatglasmethode wordt vooral bij groten glasplaten gebruikt om te maken. Diktes variëren van 0,4 t/m 25 mm.

Dubbel glas
Dubbelglas bestaat minimaal uit twee glasplaten (nu ook al drie) op een bepaalde afstand van elkaar luchtdicht met elkaar zijn verbonden, zodat isolerende ruimte tussen de glasplaten of spouw ontstaan. Dubbel glas wordt toegepast in ramen van gebouwen voor betere warmte- en geluidisolatie.

HR-glas
In HR-glas zit een klein metaallaagje, hoe effectiever het metaallaagje, hoe beter de isolatiewaarde. Verschillende spouwbreedtes wordt een betere warmte isolatie toegevoegd, met bijvoorbeeld Argon of Krypton. Om het verschil van werking aan te duiden wordt het HR, HR+ of HR++ glas genoemd.

Vacuümglas
In vacuüm glas wordt geen lucht of gas gebruikt. Zoals bij gewoon dubbel glas is dat vacuümglas en vacuüm. Glas is dunner dag gewoon dubbel glas, het is de helft lichter dan HR++ glas.

Voorzetramen
Warmte en geluidisolerende ramen voor oud- en nieuwbouw zijn een uitstekend alternatief voor traditioneel isolatieglas voor professionele toepassing binnen- en buitenvoordelen zijn lange levensduur; geen onderhoud; eenvoudig en snel te monteren; lage investeringskosten (goedkoper dan HR-glas).

Figuurglas

Blank of gekleurd waarop aan het iene van de glasoven een decoratiefpatroon wordt aangebracht. Door het tussen twee walsen te laten glijden, terwijl het nog zacht is. Op een zijde van de walsen is een patroon aangebracht. Vrijwel elk soort figuurglas kan toegepast worden in isolatieglas.

Zie ook: Veiligheidsglas.. Roosters.. Spiegels..
Voor meer informatie Neem Contact Op