Draadglas
Draadglas is een glassoort met metalen draden in het glas als wapening. Deze zijn aangebracht in een, meestal, vierkant rasterpatroon. Het gaaswerk houdt bij breuk van de ruit, de glasscherven bijeen, waardoor draadglas tot de veiligheidssoorten.

Er zijn verschillende soorten:

Engels draadglas:--veel kleine bobbeltjes en is ondoorzichtig

Bruteglas:--licht geribbeld, half doorzichtig

Spiegeldraad glas:--echt vlak, goed doorzichtig, geslepen en gepolijst draadglas


Gehard glas
Gehard glas is 5x sterker dan het ongeharde glas met dezelfde dikte. Het glas is sterker gemaakt door verhitting tot 600º. De inwendige drukspanning wordt hierdoor groter dan bij ongehard glas. Het is nagenoeg onbreekbaar en als het toch mocht breken, dan valt het in kleine stukjes uiteen.

Gelaagd glas
Gelaagd glas wordt vaak gebruikt als extra bediening in vensters, balkons of schuin liggende dakbeglazing. Bepaalde uitvoeringen vormen ook een uitstekende beveiliging tegen inbraakpogingen met mokerslag of branders. Tussen de lagen glas zitten namelijk meerdere elastische films van kunststof polyvinylbutyral (PVB). De druk van de temperatuur tijdens de fabricage zijn zo hoog dat de PVB-lagen verbonden blijven met het glas. Gelaagd glas barst sneller dan getemperd glas, door de PVB-film kom je moeilijker doorheen. Als het breekt vormt gelaagd glas een ster. Gelaagd plas kan na fabricage gezaagd, versneden of aangeboord.

De PVB-film fungeert als U.V.-filter en is verder geluidsisolerend.

Zie ook: Glassoorten.. Roosters.. Spiegels..

Draadglas

Voor meer informatie Neem Contact Op